Over Ons

OVER ONS

Label Spruit is opgericht in november 2020, toen Simone zwanger was van haar dochtertje Luca. Eerst werd Label Spruit gecombineerd met een fulltimebaan en een newborn, wat inhield dat s’avonds tot laat de naaimachines draaide om bestellingen te maken. Inmiddels is Luca 1 jaar en werkt Simone fulltime voor Label Spruit. 
Label Spruit kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke kleuren. Bij ons vind je niet de voor de hand liggende blauw en roze, maar rustige, zachte aardetinten en unieke items. 
Alle items zijn handgemaakt: van de kleding tot oma’s slofjes, de love to lounge hoes voor om het voedingskussen of het zachte beddengoed voor de wieg en het ledikant. De gehele productie vindt plaats in Nederland en daar zijn we trots op.
 Label Spruit wil de wereld iets beter achterlaten. Dit uit zich door bijvoorbeeld lokaal in te kopen, samen te werken met een atelier waar men mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt, of stoffen te gebruiken die eerlijk en duurzaam geproduceerd worden. Zo maken wij gebruik van gerecycled katoen en hebben alle stoffen een OEKO-TEX kenmerk. De standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker. 
Hoewel het label dus gericht is op gezondheidsaspecten van het textielproduct, hebben de richtlijnen voor het gebruik van schadelijke stoffen ook raakvlakken met de ecologische dimensie van duurzaamheid. 
 
Inspired by nature and designed for the little ones.